Utmanad

Jag blev utmanad av Nina Brännehed. En utmaning som gick ut på att besvara elva frågor, sedan göra elva nya och utmana 11 andra personer.

1. Bästa som hänt dig i år?

Året har ju inte varit så långt hittills men det absolut bästa var beskedet att min bok skulle ges ut. (hade utmaningen kommit lite senare så kanske känslan att hålla i boken etc skulle vara det bästa, men vem vet) 😉
2. Mest betydelsefulla dagen under ditt liv?

Oj, den var ju inte helt lätt. Har man haft en sådan dag förutom dagen man föddes som verkligen hade mer betydelse än någon annan? Den dagen jag föddes då läkarna jobbade för min överlevnad. Då jag fick chansen att utforska det här livet.
Annars har många dagar varit betydelsefulla, men kanske lite mer på ett lagom sätt. Dagar är betydelsefulla som skänker lycka och glädje på ett eller annat sätt. Dagar med vänner och familj.
3. Varför just den dagen?

Se fråga 2.
4. Hur tror du ditt liv ser ut om 10 år?

Jag hoppas (!) att jag gett ut två böcker till och att jag kan jobba halvtid som författare och halvtid som barnmorska (ska jag drömma lite mer så hoppas jag på heltid som författare kanske, men nu var det hur jag trodde livet ser ut..) Jag hoppas att jag har barn, en man, bor i ett hus (gärna nära havet). Jag hoppas att de människor jag älskar mest och som jag tycker så mycket om att umgås med finns kvar i min närhet och mår bra.
5. Vad får dig att gråta?

Haha, oj, ja det beror på, det kan vara allt från en tanke på något jobbigt, till filmer, dokumentärer etc. Ibland kommer tårarna lättare än annars beroende på hur livet ser ut i övrigt. Men det som får mig att gråta är död, mobbning och sjukdom. Säkert en hel del till. Dessutom har jag ju den irriterande egenskapen att jag gråter om jag blir riktigt riktigt arg… Inte en bra egenskap…
6. Favoritmat?

Åh, det beror på årstid, på sällskap. Men pappas egenfiskade hummer går ju alltid hem 😉 Men det kanske inte går under mat. En köttbit och antingen någon kall sallad på sommaren eller potatisgratäng när höstmörkret kryper på. Mormors köttbullar. Blodpudding (ja, jag är märklig, men i perioder går det under favoritmat..) Haha. Hälleflundra med potatis, sandefjordsmör och riven pepparrot. Finns säkert fler favoriträtter, allt beror på säsong och  sällskap..
7. Vad gör du helst en ledig dag?

En ledig dag spenderar jag helst på Klädesholmen. Om jag inte gör det så tycker jag om att sova till 9-10, gå upp och äta ”helg-frukost”, sen ta en promenad. Skriva på en av böckerna. Fika med någon på stan. Softa framför tv:n med kompisar och choklad på kvällen. Kanske något sådant.
8. Drömresemål?

Just nu ligger Maldiverna på topp. Sen skulle jag vilja uppleva Argentina, Sydafrika, Förenade Arabemiraten, Samarkand (för dess fina namn och den vackra sången ”Om du nånsin kommer fram till Samarkand), många platser i Europa. Men det allra viktigaste, det är att man får dela resan med någon man tycker om, familj, vänner, pojkvän. Sen skulle jag vilja åka tillbaka till Moskva, ta transsibiriska järnvägen hela vägen till Vladivostok och hoppa av i Irkutsk för att åka till Bajkalsjön.
9. Viktigaste personen i din närhet?

Eftersom jag fortfarande inte svarat exakt på alla frågor, gör jag inte det här heller utan byter ut personen till personer. Mamma, pappa, syster, mormor, morfar, farfar, moster med familj. Rebecka, Emelie, Anna-Karin, Maria, Therese.
10. Favoritdryck?

Beror på. Riktigt kallt vatten. Ett gott rött vin emellanåt. Cola light.
11. Bästa platsen du vet?

Klädesholmen 🙂 (nämen, någon som missat det 😉 ) Samtidigt är den bästa platsen just där man är med de personerna som betyder mest.

Nu ska jag alltså utmana elva personer och komma på elva nya frågor:

1. Största dröm i livet?
2. Hur ser du på det där med eget ansvar för vad som sker och inte sker i sitt eget liv?
3. Vad önskar du att du vetat när du var femton år?
4.  Vilket språk skulle du vilja lära dig som du inte kan mer än max ett par ord av idag?
5. Om du inte hade det yrke du har idag, vad skulle du vilja jobba med då?
6. Vad är det viktigaste livet lärt dig hittills?
7. Rött eller vitt vin?
8. Vad skulle du göra med tiden du ”sparar in” om du inte såg på tv eller använde datorn på fritiden i en vecka?
9. Smultronställe?
10. Bästa resemål du varit på?
11. Hur vill du att resten av året ska bli?

Ni som utmanas får en liten kommentar på era bloggar.

Annonser

4 thoughts on “Utmanad

  1. Jag har blivit utmanad två gånger på samma dag och ska alltså svara på 22 olika frågor! Men kul, så klart! jag ska göra mitt bästa och återkommer!

    Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s