Om 28 dagar

Då är jag på Klädesholmen så här dags. Då är min första roman möjlig att köpa. Då är jag legitimerad barnmorska. Det är inte långt kvar. Det är fyra veckor. Fyra veckor fulla av utmaningar, flyttpackning, dags att säga hejdå, säga hej, vi ses igen!

Jag tänker sällan att det jag vill göra är omöjligt, jag drömmer, visualiserar och tänker ibland saker som andra kan se som ouppnåeliga drömmar. Finns sådana? Ja, kanske. Men av de drömmarna man tror är ouppnåeliga så är väldigt få det egentligen. Men man kanske måste satsa lite hårdare än man trodde, man kanske måste ge upp saker man inte var beredd att försaka. Men gör man inte det, ja då är drömmen kanske inte tillräckligt stark.

Om 28 dagar har jag nått två av mina drömmar. Den ena drömmen har funnits med mig sedan 2006. Den har inneburit 3 års universitetsstudier till sjuksköterska, arton månaders arbete som sjuksköterska och sedan en flytt till andra sidan landet för att läsa 1,5 år till för att bli barnmorska. En utbildning som är det absolut mest krävande jag gjort. Mentalt. Men jag klarade det (eller man ska inte ropa hej än, men jag kommer klara det).

Den andra drömmen har jag haft sedan 2008. Fast kanske egentligen ännu längre, undermedvetet. Men i december 2008 började jag jobba för att nå även den drömmen. Och nu är jag här. Snart finns MIN bok i en bokhandel. Snart sitter jag och signerar MIN bok. Det är en fantastisk känsla att nå fram.

Men sen är ju jag lite sådan här, att när jag väl nått målen, drömmarna. Ja, då måste jag vidare. Min mamma hävdar att jag har ADHD i själen. Inte omöjligt. Rastlös i hjärtat. Men det driver mig framåt också. Så det är inte bara av ondo, även om jag skulle önska att ibland kunde slappna av, ta det lugnt och bara njuta av det jag åstadkommit. Men men. Nästa dröm… Ja, det är bok nummer två. Och sen uppföljaren till När havet blåser ljumma vindar, som därmed kommer bli bok nummer tre.

Drömmar för en framåt. Det spelar ingen roll hur ”stora” dina drömmar är. Jobbar du för att nå dem, så kommer du att göra det. Men kanske måste du offra något annat för att nå dit.

Annonser

4 thoughts on “Om 28 dagar

 1. Tänk att jag kan känna igen mig så i vad du skriver 😉 Det är bara att fortsätta att drömma, visualiser och förverkliga – det för oss framåt! Sedan så kanske det inte alltid blir som vi tänkt oss… men det behöver inte vara dåligt för det 😉 Ser fram emot att få läsa alla dina framtida böcker och kanske en dag få ha dig som barnmorska!

  P.s. Du är din framgång!

  • Det är så roligt att du jobbar för det du tror o brinner för också, det motiverar mig mer också. Jag tror att man behöver ha inspirerande människor runt sig som tänker liknande när det gäller att nå drömmar o mål. Vanliga vänner är så klart också viktiga, men ibland behövs även tid med människor som brinner för nåt. Åh längtar verkligen tills i sommar, vin o prat får d bli! Kram

 2. Jag skrev faktiskt en krönika för ett par år sedan på temat ”Vem är vi utan vårad römmar?” Jag tror att våra drömmar är viktiga för vår själ och precis som du för oss framåt mot en bättre tillvaro.

  Nu har jag svarat på din utmaning, förresten!

  Kram!

  • Kul! Ja, men det är viktigt att drömma, och att jobba för det. För visst är resan ändå en stor del av målet!

   Ska in och läsa dina finurliga svar 🙂
   Kram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s