Barnmorskedrömmen del 2

Den 23 januari 2011 satt jag på tåget till Örebro. Till Frida. Till staden där jag skulle sova den första veckan innan jag fick min lilla lägenhet i Västerås.

Vi hade allmän information först innan vi gick till det som skulle bli ”vårt” klassrum. Case-salen. Dagarna gick och allting verkade spännande, roligt, intressant. På fredagen första veckan åt jag middag hemma hos nyfunna vännen Mathilda och hennes sambo, därefter gick vi till kåren, alldeles för uppklädda och allt för gamla.

På lördagen flyttade jag in på mina sjutton kvadrat och var numera Västeråsare. Utbildningen hade ett högt tempo redan från start. Plugg varvades med besök från västkusten och festande i Stockholm. Hemtentan i första kursen tog många timmar att skriva, men godkända blev vi.

En ny kurs började. Tempot ökade och dagarna i skolan varvades med fältstudierförlossningen, mvc och BB. Samtidigt som detta skedde gjorde jag upp ett skrivschema för att slutföra min bok. Jag åkte till Paris helgen innan den första salstentan. Satt med anteckningarna om menstruationscykelns fysiologi i knät hela flygresan. Läste nog inte en rad. Tentan gick bra och vi firade på donken innan vi tog tåget till stockholm för att göra vår tenta-pizza och sen åka till Obaren för att fira.

Nästa kurs började och så småningom blev det även salstenta igen. Jag var så nervös den morgonen att jag inte kunde äta frukost. Tentan som jag hade alla rätt på. Nödvändigt att vara så nervös… Vi firade med vår tentapizza, drack vin, spelade spel och sen promenerade jag hem när dagen grydde.

Den sista kursen den första terminen var uppsats. Jag åkte till Göteborg, skrev lite uppsats, började jobba på gynakuten, insåg hur mycket jag trivdes med det jag lärt mig och det jag lärde mig där.

Jag var redo för hösten.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s