Dessa underbara människor!

Kanske tycker ni att jag inte får uttala mig. Jag håller inte med. För jag har testat det andra perspektivet och har därför en åsikt. De läkare, sjuksköterskor och undersköterskor jag har träffat de senaste dagarna har varit helt fantastiska!

I tisdags jobbade jag och kände att det börjar bli svårare och svårare. Tröttheten och yrseln är där allt mer. Hjärtklappningen kom oftare och oftare. Extraslagen med.

På onsdagen var jag tvungen att vila efter jag hade duschat, efter jag hade ätit frukost och efter jag hade diskat två tallrikar och ett glas. Jag insåg att situationen var ohållbar. Jag blev andfådd av det. Jag blev trött.

Jag ringde min läkare och förklarade läget. Han skulle återkomma dagen därpå för antingen skulle jag få komma till hjärtmottagningen för ett ultraljud eller bli inlagd.

Han ringde på torsdasmorgonen och sa att han hade ordnat en plats åt mig på hjärtintensiven (skall inte vara där egentligen men på den avdelningen jag hörde hemma var det fullt och han ville ha in mig).

Jag packade väskan (och blev andfådd). Gick till vagnen (andfådd). Kom till sjukhuset. Kopplades upp för hjärtövervakning, fick lunch och sedan gjordes ett ultraljud. Som var bra. Det togs prover. Som var bra. Men natten var allt annat än bra.

Jag hade flera episoder med hjärtklappning, där pulsen steg till över 170 när jag vände mig i sängen och extraslagen kom som på beställning. Sjuksköterskan kom in och vid det ena tillfället tänkte hon koppla syrgas på mig, eftersom jag blir så andfådd när det sker. Men så vek attacken så jag slapp det.

Tanken var att jag bara skulle ligga över natten först, men på morgonen sa de att jag skulle vara kvar. Men jag skulle flyttas till ”min” avdelning så snart där fanns plats.

På kvällen fanns det plats och jag fick åka rullstol dit (försökte få gå, men det var inte ett bra förslag tydligen..)

Några episoder till av hjärtrusningar. Och på söndagskvällen sattes det in en ny medicin. Och sedan dess har hjärtat mått bra. Jag kommer inte ens upp över 125 i puls när jag borstar håret (innan larmade övervaket varje gång då jag passerade 150). Däremot fick jag en del biverkningar av medicinen, men det ska ge sig med tiden.

Och just nu mår jag bättre än på länge, så jag håller tummarna att det håller i sig. Men det känns skönt att vara sjukskriven två veckor nu (även om jag inte får några pengar eftersom jag är timanställd) och hinna återhämta sig lite o komma in i medicineringen. Nästa steg blir den invasiva elfysiologiska undersökningen där de går in i hjärtat via ljumsken och ser om de kan provocera igång arytmin och hitta var den har sitt ursprung och bränna eller kyla ”sönder” det området så arytmin inte startar.

Men för att komma tillbaka till överskriften. De människor jag har träffat på under de här sex dagarna har varit fantastiska! Nu kanske någon här tänker att jag fick specialvård för att jag är inom vården själv. Kanske lite. Kanske inte. Spontant känns det inte så.. Deras värme, omtanke och empati kändes uppriktig. Ärlig. Och jag hoppas att de vet att de gjorde sjukhusvistelsen så mycket bättre än jag vågat hoppas på. De svarade på frågor, förklarade, peppade. Jag kan inte säga något annat än att ni är på rätt plats. Sådana som ni är viktiga i vården!

Annonser

1 thought on “Dessa underbara människor!

  1. Låter som om det har varit några tuffa veckor, men skönt att du har fått en medicin som gör att du mår bättre. Hoppas allt ordnar sig till det bästa =)
    Ja, jag kan tänka mig att det finns underbara människor inom vården, har själv inte varit patient och sett vården ifrån det hållet.

    Boken, är det en fortsättning på Havet blåser…eller? Hoppas det, ser framemot att se fortsättningen.
    Ta hand om dig!
    Kramar

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s