Slutet av graviditeten är väldigt lik början

Har jag märkt.. Illamåendet är tillbaka och kväljningarna, framförallt vid lukter. Luktsinne utan dess like (trots igensvullen näsa). Humöret är lika glatt o käckt som i början (alternativt som när man var 15 år).. Dagarna segar sig fram. Tröttheten är bedövande. Så på så vis är det ganska likt de där första 12-14 veckorna. Tio dagar kvar till beräknad förlossning. Och jag längtar efter att få träffa den här lille krabaten, få veta vem det är som legat där inne. Och så längtar jag efter att bli av med foglossningen så jag kan vända mig i sängen utan att tro att jag ska gå i bitar. Och kunna använda några andra skor än de ballerina jag gradvis töjt ut under graviditeten (som nu inte passar längre) eller sambons gympaskor i storlek 43,5.

Det är spännande det här med att inte veta vilken dag det kommer hända. Att lägga sig på kvällen och inte veta om det är sista gången vi lägger oss och har bebis på insidan. Max 24 dagar kvar tills det blir igångsättning om det inte kommit igång av sig självt. Men hoppas verkligen det kommer igång av sig självt, igångsättning slutar ofta i snitt och det vill jag slippa. Så håller tummarna att knodden vill ta sig ut själv snart.

20140826-132217-48137723.jpg

Här tyckte jag att jag var jättestor, det är många veckor sen 🙂 oerhört häftig resa man går igenom. Den har varit tuff på många sätt mentalt och fysiskt och att vara sjukskriven har inte varit roligt jämt, men när man inte kan ta på sig strumporna utan att bli andfådd så funkar inte riktigt ett jobb på en akutmottagning. Men det kliar i fingrarna att få sätta en nål, vara i det akuta, göra nytta. Så när knoddus blivit lite större hoppas jag på att kunna ta ett o annat pass på jobbet medan knoddus pappa får lite egentid med sin son/dotter.

Annonser

5 thoughts on “Slutet av graviditeten är väldigt lik början

 1. Ja nu är det inte långt kvar 😀 även fast jag förstår att dagarna känns sega..det tycker jag med även fast jag har så långt kvar. Gu va spännande iaf! hoppas h*n kommer snart så du slipper gå över tiden, kram celsius/victoria

  • Ja en graviditet är verkligen lång! Minns när jag var i vecka 24-25 nånting och jag tyckte att de som var över vecka 32 hade kommit såå långt o nästan va klara.. Nu är jag i 38+4 o borde tycka att det är supernära men varje dag känns som en evighet 😉 nyfiken o otålig, men det är säkert en poäng med det, så man ska se fram emot förlossningen istället för att vara rädd (ja lite normalt små-orolig är jag ju så klart men det tror jag är sunt..)
   Hoppas du på att gå över tiden? (Tänker på ditt BF-datum.. Min syster är dock född 30/12 och har varit bäst i klassen i skolan alltid o varit ledande i idrotter hon tagit sig för, så är skeptisk till all forskning som säger att om man är född sent på året så är man ofta efter i skolan o idrott. Klart det kan vara så, man är ju yngre men det behöver inte va så).
   Härliga bilder från Grekland förresten! Ser sagolikt ut!
   Kram

 2. Ja så tycker jag nu 😉 ja som det är nu så är jag inte alls rädd för förlossningen, den känns så långt fram och jag har svårt att föreställa mig den… Ja för bebisen skull så hoppas jag att jag går över till Januari…men kan tänka mig att när man är där du är så vill man ha ut den NU så jag ändrar mig säkert längre fram 😉 Jaså va kul, tack! det är skönt att höra andras positiva erfarenheter av att vara född sent. Har en kollega på jobbet vars dotter är född 22/12 och tycker inte det är något problem än men hon är inte i tonåren än heller 😉 Bara det inte blir julafton tänker jag…det vore trist för barnet. Nu lär det ju bli då bara för att jag säger så men 😛 Tack! Ja det var superhärligt, så kul att vi kom iväg på den där resan innan bebisen kommer för det kommer ju antagligen dröja ett par år innan man kan göra det igen. kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s